4×4
Image default
Off-roader

Mitsubishi face disponibilizări pentru a reduce costurile

Compania Mitsubishi Motors Corp a anunțat că va cere pensionarea voluntară a peste 500 de angajați.

Potrivit Reuters, criza medicală provocată de pandemia de coronavirus a înrăutățit situația companiei Mitsubishi, care se luptă deja cu vânzările în scădere pe cele mai mari piețe din China și din Asia de Sud-Est. Acestea reprezintă un sfert din vânzările sale.

Din acest motiv, producătorul auto intenționează să solicite pensionarea voluntară a angajaților din conducere, cu vârsta de peste 45 de ani. Sunt vizați angajații de la sediul din Japonia, dar și de la fabrica Okazaki, din zona Aichi și fabrica Mizushima, din zona Okayama.

Mitsubishi a început deja un plan de reducere a 20% a costurilor fixe, în următorii doi ani, prin reducerea forței de muncă și a producției, dar și prin închiderea unor reprezentanțe neprofitabile.

Ca parte a planului său de restructurare, un membru junior al alianței Nissan-Renault de fabricare a automobilelor, a declarat că va înceta fabricarea modelului SUV crossover Pajero anul viitor și va închide fabrica din Japonia care produce vehiculul. Pajero este un adevărat icon în lumea off-road. Încetarea fabricației reprezintă sfârșitul unei epoci a modelelor off-road clasice, cu angrenaje mecanice. Digitalizarea a pătruns și în acest domeniu, ducând la dispariția icon-urilor off-road.

Related posts

Kia, soluții de mobilitate pentru armată la IDEX 2021

Florin Amariei

Ford Ranger 2022 va fi un F-150 mai mic

Florin Amariei

VW ID.4, printre mașinile care au terminat NORRA 1000

Florin Amariei

Leave a Comment