4×4
Image default
Cult 4x4 Off-roader

MINI Countryman X-raid – inspirat din Dakar pentru drumurile de zi cu zi

MINI Countryman X-raid reprezinta o noua varianta in care cel mai mare automobil al constructorului auto britanic aflat in portofoliul BMW poate fi comandat de cei interesati. E inspirat din victoriile obtinute la Raliul Dakar!

MINI Countryman se transforma printr-un upgrade pentru off-road serios realizat de expertii implicati in Raliul Dakar. Pachetul exclusiv pentru teren dificil cuprinde jante si anvelope speciale si o ridicare a garzii la sol. Proiectul Countryman X-raid este bazat pe numerosii ani de experienta incununata cu cinci victorii in clasamentul general al Dakar, cel mai dificil raliu de anduranta din lume.

MINI Countryman – in prezent, castigator in clasamentul general al Raliului Dakar – a obtinut deja, de mai multe ori, performante impresionante in conditii extreme. Acum, fanii MINI pot sa beneficieze si de experienta specialistilor X-Raid off-road. Modificarile sasiului derivate direct din raliuri transforma automobilul de seri cu cinci usi in MINI Countryman Powered by X-raid.

O crestere semnificativa a garzii la sol, jantele foarte rezistente si anvelopele cu flancuri mai inalte reprezinta baza imbunatatirilor aduse de echipa X-raid din Trebur (Hesse). Aceste dotari au fost dezvoltate special pentru MINI Countryman si pentru iesirile pe teren off-road.

Ridicarea garzii la sol si masurile de evitare a penelor au permis masinilor de asistenta ale echipei X-raid sa calatoreasca fara probleme de-a lungul traseului presarat gropi si roci cu muchii ascutite, care sunt tipice pentru zonele muntoase andine dintre Argentina si Chile, si pe terenul accidentat al desertului Arabiei Saudite.

Acest lucru inseamna ca MINI Countryman Powered by X-raid este acum mai bine echipat pentru provocari in regim off-road. Datorita modificarilor asupra suspensiei si a formatului mare al jantelor si anvelopelor, garda la sol a MINI Countryman a crescut in general cu pana la 40 de milimetri. In consecinta, adancimea vadului si unghiul de atac sunt optimizate semnificativ.

Jantele dezvoltate special pentru raliuri ofera o protectie eficienta impotriva deteriorarii anvelopelor. Inelul robust al jantei asigura faptul ca nu este necesara schimbarea intregii roti daca apar daune pe teren stancos.

Ultimul trofeu castigat de echipa X-raid a fost in 2020, cand raliul-maraton a parcurs mii de kilometri prin nisipurile Arabiei Saudite.

Trebuie, totusi, mentionat faptul ca MINI Countryman vine cu tractiune integrala contra-cost. Pentru a bifa ALL4 trebuie achitata o suma suplimentara.

Related posts

Cum functioneaza si ce face E-Active Body Control

Florin Amariei

Mitsubishi face disponibilizări pentru a reduce costurile

Gabi Gogiu

Ford Ranger Raptor primește o ediție specială

Florin Amariei

Leave a Comment