4×4
Image default
Off-roader

Hennessey Velociraptor Bronco – exclusivist, puternic si masiv

SUV-ul Bronco este reanimat de Ford, iar Hennessey il va transforma intr-un automobil exclusivist ce va fi disponibil intr-un numar limitat de unitati.

Constructorul american Ford a anuntat ca Bronco nu va beneficia de un propulsor V8, asadar cei de la Hennessey s-au decis sa isi asume aceasta misiune.

Automobilul va fi disponibil din 2021 in sase variante de echipare (inclusiv First Edition), insa niciuna dintre acestea nu includ un motor mai mare de 2.7 litri EcoBoost.

Ford Bronco Velociraptor construit de Henessey va avea sub capota un V8 conectat la un supercharger de 3 litri. Vor fi instalate injectoare noi, cai de admisie performante si un sistem de esapament capabil sa ajute propulsorul sa ofere un total de 750 de cai putere. Cresterea este semnificativa, avand in vedere ca V6-ul de 2,7 litri produce doar 310 cai putere.

Hennessey spera ca Bronco Velociraptor va putea atinge 100 de km/h in doar 4,5 secunde. Estimarea este conservatoare.

Modelul exclusivist nu va putea fi comandat cu cutie de viteze manuala, insa va beneficia standard de tractiunea integrala adaptabila si transmisia automata in 10 trepte. Suplimentar, tuner-ul american va oferi automobilului si un ansamblu complex de suspensie ce va garanta operabilitatea Bronco pe terenuri provocatoare.

Ford Bronco va intra in productie in 2021, asadar Hennessey nu a prezentat un prototip functional. Au publicat, insa, mai multe imagini care ne arata modul in care va arata Bronco Velociraptor. Astfel, se poate observa ca pe capota a fost introdusa o gura de aerisire suplimentara, iar intre faruri regasim acum numele firmei de tuning. Bara fata, aparatorile si jantele au fost si ele schimbate.

Hennesey Velociraptor Bronco

Din pacate, Hennessey nu a publicat niciun fel de previzualizare pentru interiorul acestui autovehicul in editie limitata.

“De-a lungul ultimilor doi ani am construit peste 70 de exemplare de Ford F-150 Raptor care aveau un motor V8 de 5 litri, in loc de EcoBoost-ul V6. Am vrut sa construiesc cea mai buna varianta de Bronco pentru mine si clientii nostri”, spune fondatorul si CEO-ul companiei, John Hennesey.

Vor fi realizate doar 24 de exemplare in 2021, iar pretul pentru Hennessey Velociraptor Bronco porneste de la 225.000 de dolari fara taxe, livrare si optiuni. Standard se ofera o garantie de 3 ani in limita a 58.000 de km. Cei interesati pot plasa o comanda doar prin intermediul dealerilor autorizati Ford sau Hennessey.

Ford a spus ca nu poate echipa Bronco cu un motor V8 din cauza limitarilor pentru implinirea standardelor de emisie din ce in ce mai stricte, asadar companiile precum Hennessey pot interveni pentru a satisface pretentiilor doritorilor. Pretul, insa, e pe masura.

Notabil este si anuntul facut de Jeep: Wrangler va avea un propulsor V8 din fabrica.

Related posts

Ford a dezvăluit noua generație Capri: crossover electric cu până la 340 CP și 627 km autonomie

Mihai Morcovescu

Jeep va lansa trei modele noi, inclusiv un Renegade pur electric

Mihai Morcovescu

Noul Ford Ranger pastreaza motorul diesel V6

Florin Amariei

Leave a Comment