4×4
Image default
Cult 4x4 Stiri

Jeep aniversează 80 de ani de existență

Renumit și recunoscut în toată lumea, Jeep aniversează în 2021 un moment important: 80 de ani de existență!

Jeep este recunoscut în toată lumea drept producătorul auto care creează automobile ideale pentru aventuri departe de șoșea. Pentru fiecare autovehicul Jeep există o poveste unică, bazată pe o moștenire care își trage rădăcinile din originalul Willys MA.

Originile sale de mașină rezistentă la mediul brutal pe care îl reprezintă conflagrațiile mondiale au propulsat Jeep în piață precum un erou în care armatele Aliate au avut încredere. Anii ’50 au însemnat apariția și propagarea vehiculelor recreaționale, precum și îmbunătățirea sistemelor mecanice. Entuziaștii însetați de libertate au dus mai departe spiritul libertății și au creat comunități care au propagat eficace pasiunea pentru modelele constructorului auto.

Odată cu consolidarea consumerismului, autovehiculul a devenit, după locuință, un obiect al dorinței, un simbol care definea statusul și personalitatea proprietarului. Călătoria la volanul unui Jeep, așadar, se transforma și ea. Acum era vorba de prestigiu personal! Atunci Jeep a reușit cu modelul Wagoneer să pătrundă în piața din SUA și să rămână în amintirile a mii de familii.

Aventura a continua, în ciuda dificultăților economice. Marca auto a rămas în continuare una pe care pasionații de offroad o adoră și Jeep este chiar și azi sinonim cu offroad-ul.

80 de ani de Jeep. Ce urmează?

Acum, în timp ce marca Jeep își sărbătorește cea de-a opta decadă, se intră în următoarea fază interesantă din istoria sa: aceasta, desigur, implică electrificarea care va fi pusă în practică odată cu lansarea primelor sale modele hibride plug-in din Europa – noile Renegade 4xe și Compass 4xe – în 2020.

În calitate de primele două vehicule care poartă insigna 4xe, Renegade 4xe și Compass 4xe sunt Jeep-urile care oferă mobilitate cu emisii zero, atunci când conduceți în modul complet electric. Acest lucru a fost dezvoltat în strânsă legătura cu siguranța pentru toate terenurile pe care sistemul Jeep eAWD se activează.

Suplimentar, de-a lungul anului 2021 Jeep a creat pentru Europa mai multe ediții speciale pentru modelele din gama sa care să reflecte cei 80 de ani de existență.

Renegade, Compass și Wrangler se îmbracă în haine de sărbătoare pentru clienții europeni și vin cu mai multe opțiuni incluse în preț.

Vestea cea mai bună, însă, este că Jeep va lucra pentru a apropia comunitatea șoferilor de astfel de automobile. Primul pas facut în această direcție îl reprezintă Jeep Wave, un program care oferă servicii unice și beneficii speciale celor care au achiziționat un model.

Aniversarea de 80 de ani a Jeep a însemnat și prezentarea în premieră a noului Compass. Automobilul este complet nou și prezintă îmbunătățiri considerabile față de fosta generație.

Foto: Gabriel Preda

Related posts

Fiat prezintă noul 600 Hybrid: emisii de CO2 mai mici cu 15%

Mihai Morcovescu

Mercedes-AMG va lansa în 2026 un SUV electric de performanță de peste 1.000 CP

Mihai Morcovescu

Peugeot va lansa în toamnă noul e-3008. SUV-ul promite o autonomie de 700 km

Mihai Morcovescu

Leave a Comment