4×4
Image default
Green Off-roader

Loeb va conduce pentru echipa lui Lewis Hamilton din Extreme E

Sebastien Leob va conduce pentru echipa campionului F1 Lewis Hamilton din Campionatul Extreme E off-road din 2021.

Arhicunoscutul pilot si campion multiplu la rally Sebastien Leob va conduce pentru echipa lui Lewis Hamilton din Campionatul Extrem E off-road din 2021.

Apropierea dintre cei doi da nastere unui cuplu incredibil, intrucat si Sebastien, si Lewis sunt cei mai de succes competitori in categoriile in care concureaza.

Conform informatiilor furnizate presei, Leob, acum in varsta de 46 de ani, va fi ajutat de Cristina Gutierrez, finalista cvadrupla la Raliul Dakar si care de-abia a implinit 29 de ani.

In cadrul Campionatului Extreme E off-road se va pune accentul pe necesitatea scaderii emisiilor de gaze favorizante efectului de sera prin intrecerea cu vehicule complet electrice in cele mai grele si neprietenoase medii din lume. Astfel, pe langa Formula E, se urmareste demonstrarea capacitatii acestor tipuri de propulsie in mai multe scenarii provocatoare.

Mai mult, competitia in care Loeb va concura pentru echipa pe care Hamilton o detine are ca regula de baza ca echipajele trebuie formate dintr-un barbat si o femeie.

“Amandoi sunt piloti extraordinari si de-abia astept sa vad ce vor face fiecare imediat ce incep cursele”, a spus Hamilton intr-o declaratie cu privire la Extreme E off-road 2021.

Acestia vor conduce autovehiculul Odyssey 21 in fiecare etapa a cursei. Autovehiculele special gandit pentru astfel de trasee dure este dezvoltat de Spark Racing Technology.

“Cristina este un adevarat talent si are un viitor stralucit in aceasta lume dinamica a curselor, iar Sebastien este un pilot pe care il admir de cativa ani buni. Sunt extrem de bucuros sa stiu ca amandoi sunt in echipa mea”, a mai adaugat Hamilton.

Sebastien Leob si Cristina Gutierrez nu sunt singurii celebri din acest campionat. Carlos Sainz, triplu castigator Dakar, va pilota pentru propria sa echipa in Extreme E off-road.

Suplimentar, campionul F1 din 2016 si fostul coleg al lui Hamilton la Mercedes, Nico Rosberg, s-a alaturat acestei intreceri.

Extreme E off-road este desprins din Formula E si a fost confirmat la inceput de 2020. Testele finale au avut loc in septembrie, iar traseul final va fi anuntat la inceput de 2021.

Campionatul va incepe in martie. Prima etapa se va desfasura in desertul Arabiei Saudite. Urmatoarele curse se vor desfasura in Senegal, Groenlanda, padurea tropicala din Brazilia si Tierra del Fuego din Argentina.

Related posts

Volvo va lansa spre finalul anului noul EM90, primul MPV electric din istoria mărcii (cu video)

Mihai Morcovescu

Conceptul Nissan Hyper Adventure prefigurează un viitor SUV electric (cu video)

Mihai Morcovescu

Înmatriculările vehiculelor electrice (ECV) s-a triplat

Andrada Arsenie

Leave a Comment