4×4
Image default
Green Stiri SUV

Land Rover începe testele cu Defender pe hidrogen

Land Rover Defender FCEV ar putea deveni realitate, dacă testele pe care compania britanică le începe acum se vor dovedi a fi de succes.

Denumit Proiectul Zeus, explorarea motorizărilor alternative face parte din strategia Reimagine a Jaguar Land Rover. Drept dovadă, noul Defender va primi un sistem prototip alimentat de hidrogen și va intra în teste pe drumurile publice din Regatul Unit în această toamnă.

Nucleul strategiei Reimagine depinde de lansarea pe scară largă a vehiculelor electrice cu baterie, însă firma a inclus hidrogenul ca notă de subsol la prezentarea strategiei de reinventare pentru viitor.

Acum știm că primul prototip JLR pe hidrogen va fi noul Defender. Momentan, însă, este vorba doar despre un prototip. Astfel, nu au fost dezvăluite specificații, cum ar fi performanța și autonomia, iar Land Rover nu a dezvăluit încă nicio imagine a prototipului Defender FCEV. Prototipul va fi utilizat pentru a evalua consumul de combustibil și capacitățile off-road și de remorcare ale vehiculelor cu putere de hidrogen.

JLR vede tehnologia hidrogenului ca fiind ideală pentru vehiculele mai mari, cu cerințe de rază lungă de acțiune, care trebuie conduse atât în ​​condiții foarte calde, cât și foarte reci – mai mult decât o întrebuințare generală pentru Defender.

Și BMW a lansat teste cu X5 FCEV, lucru care ne arată că industria auto este în căutare de alternative la motorul pe combustie internă și neajunsurile sale.

Related posts

Un nou triclu ev-man powered

Andrada Arsenie

Toyota a prezentat noua generație Land Cruiser. Debutul comercial a fost fixat pentru 2024

Mihai Morcovescu

Hyundai a dezvăluit noul Tucson facelift pentru SUA. Debutul este planificat pentru 2025

Mihai Morcovescu

Leave a Comment