4×4
Image default
Analiza Green Stiri

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Pentru prima dată în istoria europeană, în luna septembrie 2020, înmatriculările de vehicule electrice le-au depășit pe cele pentru mașinile diesel.

Conform datelor colectate de firma de analize auto Jato Dynamics, septembrie 2020 a înregistrat un record negativ pentru mașinile diesel, care au reprezentat doar 24,8% din numărul total de înmatriculări de vehicule, în timp ce vehiculele electrice au crescut de la 11% în septembrie 2019 la 25% în aceeași lună din 2020.

Datele JATO Dynamic au fost colectate de pe 27 de piețe din Europa și arată că numărul total de mașini electrice înmatriculate în septembrie a fost mai mare decât numărul de înregistrări pentru mașinile diesel. Pentru prima dată în epoca modernă, vehiculele cu propulsie alternativă au depășit unul dintre cele două tipuri de motoare cu combustie internă (ICE). Acest lucru marchează o schimbare semnificativă, având în vedere că în urmă cu doar cinci ani, mașinile diesel erau un jucător dominant în Europa.

Pentru a citi articolul complet apasa https://autopro.ro/stiri-2/inmatricularile-pentru-masinile-electrice-le-au-depasit-pe-cele-diesel/

Related posts

Audi a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric Q6 e-tron. Când va debuta noul model?

Mihai Morcovescu

Audi a produs Q3-ul cu numărul 250.000 în Ungaria

Florin Amariei

Echipa lui Nico Rosberg câștigă prima cursă Extreme E

Florin Amariei

Leave a Comment