4×4
Image default
Green

Actiunile Tesla, crestere de 12%. Urmeaza introducerea in S&P 500

Actiunile Tesla au cunoscut o crestere de 12%, capitalizarea companiei auto marindu-se cu peste 40 de miliarde de dolari. Acum urmeaza introducerea in indicele S&P 500.

In urma acestui avans, averea lui Elon Musk s-a marit cu 15 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

La o capitalizare de cel putin 400 de miliarde de dolari, Tesla ar reprezenta peste 1% din valoarea totala a companiilor listate in S&P 500, fiind posibil sa fie cea mai valoroasa companie care este inclusa in acest indice.

S&P DJI a anuntat luni ca includerea Tesla va necesita ca fondurile care urmaresc indicele sa vanda actiuni in valoare de circa 51 de miliarde de dolari din detinerile lor actuale, pentru a cumpara actiuni Tesla si a-si reechilibra portofoliile in conformitate cu indicele.

Actiunile Tesla au crescut de peste cinci ori in acest an, iar marti au avansat cu 11%, la 453,42 dolari pe unitate, fiind pe locul opt intre cele mai tranzactionate titluri, la scurt timp dupa deschiderea bursei.

La o capitalizare de circa 430 de miliarde de dolari, Tesla valoreaza mai mult decat a crescut S&P luni, dupa stirile privind succesul studiului clinic in faza finala pentru vaccinul impotriva Covid-19 al companiei Moderna.

Capitalizarea de piata combinata a S&P 500 este de aproape 32.000 de miliarde de dolari, iar datele S&P DJI de la inceputul anului arata ca investitiile indexate la acesta au atins 4.600 de miliarde de dolari.

Tesla Motors a aparut in iulie 2003, finantata de Martin Eberhard si Marc Tarpenning. Amandoi au avut un rol activ la startul companiei pana Elon Musk a venit la conducere. Marele tel al companiei a fost si ramane sa comercializeze masini electrice, incepand cu un model sport electric pentru inceput si apoi cat de rapid se poate la masini pentru consumatori, masini sedan si compacte.

Elon Musk a avut un rol activ in companie si a supravegheat dezvoltarea primului model Roadster pana la cel mai mic detaliu, dar nu s-a implicat in operatiunile zilnice financiare; In prima faza, Elon Musk a finantat compania cu 7,5 milioane $, bani personali.

De la inceput, Musk a mentinut politica pe termen lung a companiei sa produca la un moment o masina electrica pentru orice om. Musk a primit in 2006 Global Green si 2007 Index Design pentru design-ul Tesla Roadster.

Nascut si crescut in Pretoria, una din cele trei capitale ale Africii de Sud, Musk a studiat pentru putin timp la Universitatea din Pretoria inainte de a se mute in Canada, pe cand avea 17 ani, ca sa studieze la Queen’s University. S-a transferat apoi la Universitatea din Pennsylvania doi ani mai tarziu, unde a primit o diploma in economie de la Wharton School of the University of Pennsylvania si o diploma in fizica de la University of Pennsylvania School of Arts and Sciences. Si-a inceput studiile doctorale in fizica aplicata si stiinta materialelor la Universitatea Stanford, in 1995, dar a renuntat dupa doar doua zile pentru cariera in afaceri.

Tesla a anuntat inca de acum doi ani ca va aduce statiile de incarcare rapida in Romania, dar nu a fost facut niciun pas concret in aceasta directie pana in prezent.

Related posts

Jaguar va elimina din gamă SUV-uI electric I-Pace până cel târziu în 2025

Mihai Morcovescu

Noul Fiat 600 surprins necamuflat în timpul unor filmări

Mihai Morcovescu

Volkswagen va lansa nouă modele 100% electrice noi până în anul 2026

Mihai Morcovescu

Leave a Comment