4×4
Image default
Green

Fiat si Engie EPS incep impreuna investitiile in electromobilitate

Fiat si Engie EPS, ambele companii italiene, incep investitiile in electromobilitate. Parteneriatul ar urma sa fructifice la maximum avantul european inspre masini electrice si metode de transport alternative.

Fiat si Engie EPS au semnat un memorandum care garanteaza ca incep impreuna investitiile in electromobilitate. Cum ambele companii sunt italiene, alaturarea este una care promite a atinge succesul scontat. Informatiile cu privire la parteneriat au fost confirmate de ambele companii. Operatiunile ar urma sa inceapa in primul trimestru din 2021.

In urma anuntului, actiunile Engie EPS au inceput sa creasca. Au finalizat ziua de tranzactionare cu un plus de 16,7%.

COO-ul Fiat, Pietro Gorlier, a spus ca pana in 2025 in Europa vor exista peste 15 milioane de autovehicule electrificate.

“Piata pentru servicii care sa acopere nevoile masinilor electrice si hibride va cunoaste o crestere exploziva in urmatorii ani”, a mai adaugat Gorlier.

In acest parteneriat dintre Fiat si Engie EPS, grupul FCA va detine o usoara majoritate. Acestia, insa, vor oferi un ansamblu de produse si solutii pentru viata cu masinile electrice in Europa, inclusiv proiecte rezidentiale. Desigur, unul dintre punctele principale de interes ramane dezvoltarea de infrastructura publica de incarcare.

CEO-ul Engie EPS a explicat ca in 2025 consumatorii europeni vor cheltui aproximativ 5,5 miliarde de euro pentru a-si reincarca masinile electrice.

Miscarea Fiat este una cel putin interesanta, avand in vedere ca acestia sunt pe cale sa incheie o fuziune cu grupul PSA prin care ar urma sa fie creat al patrulea cel mai mare producator mondial de automobile.

Grupul FCA, din care face parte Fiat, a promis ca pana in 2022 va investi peste 9 miliarde de euro in electrificare.

Intelegerea finala ar urma sa aiba loc pana la inceputul lui 2021, daca toate formalitatile vor fi incheiate.

Related posts

Preț confirmat pentru camioneta „lifestyle” a Canoo

Florin Amariei

Actiunile Tesla, crestere de 12%. Urmeaza introducerea in S&P 500

Florin Amariei

Toyota va dezvolta un camion electric

Gabi Gogiu

Leave a Comment