4×4
Image default
Green SUV

Audi e-tron 55 primește o autonomie mai mare printr-o actualizare

Beneficiile mașinilor conectate arată un prim beneficiu în masă: SUV-ul e-tron 55 va primi o autonomie mai mare printr-o simplă actualizare de software.

Primul automobil electric al mărcii germane va avea o autonomie mai mare cu până la 20 de km, după instalarea acestui update. Proprietarii nu trebuie să se prezinte în service. Acest lucru se va întâmpla doar dacă apar erori care nu pot fi corectate printr-o actualizare sau restartare.

Din nefericire, Audi e-tron 55 este singurul care beneficiază de această modificare utilă. Exemplarele e-tron 50, spre exemplu, nu vor putea efectua această operațiune.

Această creștere a capacității utilizabile a bateriei este combinată cu actualizările software care permit o decuplare mai eficientă a motorului electric de la puntea din față a mașinii. De fapt, motorul rămâne deconectat de la sistemul de transmisie și oprit până când este necesară puterea maximă. Până în acel moment, e-tron 55 quattro este doar cu tracțiune spate.

Actualizarea software-ului face, de asemenea, răcirea diferitelor componente electrice mai eficientă, prin reducerea debitelor din sistemul de răcire, ceea ce la rândul său reduce consumul de energie.

Încărcarea rapidă va fi efectuată la fel ca până acum. În 10 minute se va putea obține o autonomie de 110 km, dacă se folosește un încărcător capabil de 150 kW.

Related posts

Lincoln va lansa primul model electric în 2025. Acesta va fi un SUV cu 7 locuri

Mihai Morcovescu

Noul Mitsubishi Outlander PHEV destinat pieței din Europa va fi lansat în 2024

Mihai Morcovescu

Maserati Levante Hybrid a ajuns în România

Alex Barbu

Leave a Comment