4×4
Image default
Stiri

Daimler va plăti 1.26 miliarde de euro în scandalul emisiilor din SUA

Scandalul emisiilor motoarelor diesel mai găsește o rezolvare peste ocean, după ce Daimler, compania care deține, printre altele, Mercedes-Benz, a fost de acord cu plata a 1.26 miliarde de euro pentru a înceta judecata.

Un judecător federal a aprobat propunerea Daimler pentru o înțelegere cu guvernul SUA în ceea ce privește scandalul emisiilor în care s-a folosit un software care a ascuns emisiile motoarelor diesel pentru aproximativ 250.000 de autovehicule ale grupului auto.

Înțelegerea prin care Daimler își recunoaște vinovăția și își asumă plata acestei sume drept despăgubire și reparație a fost anunțată anul trecut și este compusă dintr-o amendă de 730 de milioane de euro pe plan civil, o altă penalitate adițională de 58 de milioane de euro și alte aproximativ 436 de milioane de euro pentru a repara mașinile afectate și pentru a elimina impactul emisiilor prin diferite inițiative curate.

Judecătorul federal Emmet Sullivan a spus despre această înțelegere că este corectă, rezonabilă și în interesul public. A subliniat, totodată, ca discuțiile pentru a se ajunge la această înțelegere au durat mai mult decât 3 ani.

Din aceeași înțelegere cu privire la scandalul emisiilor face parte și obligația ca Daimler să plătească aproape 210 de milioane de euro statului California.

Compania auto a mai încheiat o înțelegere separată în valoare de 588 de milioane de euro cu proprietarii de autovehicule diesel din SUA.

Ministerul Justiției de peste ocean a anunțat deja că Daimler se va ocupa de eliminarea emisiilor excesive și că va repara mașinile implicate în scandalul emisiilor fără niciun cost pentru proprietari.

Verificarea motorizărilor diesel a pornit în 2015, când Volkswagen a recunoscut că a instalat un software secret pe aproximativ 580.000 de autovehicule care le-a permis să emită mai multe noxe decât permitea legea.

În 2019, Daimler a mai plătit o amendă de 870 de milioane de euro în Germania pentru aceeași problemă.

Related posts

Noua generație Skoda Enyaq va fi lansată cel mai târziu în 2029 și va folosi o nouă platformă

Mihai Morcovescu

Kia lansează Creativity Drive de Ziua internațională a copiilor

Florin Amariei

Noul Porsche Macan electric va debuta oficial pe 25 ianuarie

Mihai Morcovescu

1 comment

Daimler, acord pe tema Dieselgate de 1.26 miliarde de euro în SUA - AUTOpro.ro March 10, 2021 at 2:06 pm

[…] Vezi știrea completă pe 4×4.ro! […]

Reply

Leave a Comment