4×4
Image default
Stiri

Daimler va plăti 1.26 miliarde de euro în scandalul emisiilor din SUA

Scandalul emisiilor motoarelor diesel mai găsește o rezolvare peste ocean, după ce Daimler, compania care deține, printre altele, Mercedes-Benz, a fost de acord cu plata a 1.26 miliarde de euro pentru a înceta judecata.

Un judecător federal a aprobat propunerea Daimler pentru o înțelegere cu guvernul SUA în ceea ce privește scandalul emisiilor în care s-a folosit un software care a ascuns emisiile motoarelor diesel pentru aproximativ 250.000 de autovehicule ale grupului auto.

Înțelegerea prin care Daimler își recunoaște vinovăția și își asumă plata acestei sume drept despăgubire și reparație a fost anunțată anul trecut și este compusă dintr-o amendă de 730 de milioane de euro pe plan civil, o altă penalitate adițională de 58 de milioane de euro și alte aproximativ 436 de milioane de euro pentru a repara mașinile afectate și pentru a elimina impactul emisiilor prin diferite inițiative curate.

Judecătorul federal Emmet Sullivan a spus despre această înțelegere că este corectă, rezonabilă și în interesul public. A subliniat, totodată, ca discuțiile pentru a se ajunge la această înțelegere au durat mai mult decât 3 ani.

Din aceeași înțelegere cu privire la scandalul emisiilor face parte și obligația ca Daimler să plătească aproape 210 de milioane de euro statului California.

Compania auto a mai încheiat o înțelegere separată în valoare de 588 de milioane de euro cu proprietarii de autovehicule diesel din SUA.

Ministerul Justiției de peste ocean a anunțat deja că Daimler se va ocupa de eliminarea emisiilor excesive și că va repara mașinile implicate în scandalul emisiilor fără niciun cost pentru proprietari.

Verificarea motorizărilor diesel a pornit în 2015, când Volkswagen a recunoscut că a instalat un software secret pe aproximativ 580.000 de autovehicule care le-a permis să emită mai multe noxe decât permitea legea.

În 2019, Daimler a mai plătit o amendă de 870 de milioane de euro în Germania pentru aceeași problemă.

Related posts

BMW X5 primește propulsie pe hidrogen

Florin Amariei

Nissan Juke facelift debutează cu un design revizuit și reintroduce galbenul în paleta de culori (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Volvo a prezentat noul EX30, cel mai mic SUV electric din gama scandinavilor (cu video)

Mihai Morcovescu

1 comment

Daimler, acord pe tema Dieselgate de 1.26 miliarde de euro în SUA - AUTOpro.ro March 10, 2021 at 2:06 pm

[…] Vezi știrea completă pe 4×4.ro! […]

Reply

Leave a Comment