4×4
Image default
Crossover Stiri

Hyundai Kona N, în primele imagini oficiale

Potențialul segmentului de crossovere este înțeles pe deplin de constructorul auto sud-coreean care a preluat câteva din metehnele de succes ale BMW. Dovada clară o reprezintă noul Kona N, un automobil gândit pentru cei care apreciază rapiditatea și vor în continuare motorizări ICE.

Aflându-se în competiție directă cu VW T-Roc R, Audi SQ2, BMW X2 M35i și Ford Puma ST, noul Kona N vine cu o practicalitate și versatilitate deja dovedite.

Din primele imagini oficiale pe care ni le-au furnizat Hyundai Auto România, putem observa că partea frontală este dominată de prizele de aer de mari dimensiuni, deja devenite un simbol al mărcii, în timp ce semnătura luminoasă conferă modelului un aspect impunător. Bara de protecție are ca sursă de inspirație domeniul aeronautic și se extinde pe lateralele autovehiculului, subliniind valențele aerodinamice. Acest tablou dinamic este completat de sigla N, care este prezentă pe grilă.

Grila redesenată face parte din reimaginarea designului exterior deja introdus pentru celelalte variante de Kona, dar aici avem o agresivitate tipică, una care marchează potențialul pe care îl are noul model N.

Din spate, putem observa dubla evacuare și un spoiler cu temă triunghiulară. Mai mult, continuă și tema accentelor roșii.

Automobilul este, totodată, coborât față de modelul standard grație unor suspensii mai dinamice. Kona N mai primește și noi jante din aliaj, dar și un sistem de frânare îmbuntățit.

Viitorii proprietari vor regăsi sub capotă același propulsor de 2 litri turbo care este instalat și pentru i30 N. Acesta va fi conectat la o cutie automată în 8 trepte cu dublu ambreiaj.

Kona N ar trebui să aibă minimum 247 de CP, însă cifrele oficiale nu au fost încă dezvăluite.

Detaliile complete, însă, le vom afla în perioada imediat următoare.

Related posts

Fabricile de motoare se transformă: renunță la diesel pentru electricitate

Andrada Arsenie

Noile baterii electrice se încarcă în 5 minute

Andrada Arsenie

Peugeot 208 pune capăt dominației de 14 ani a lui VW Golf în topul celor mai vândute mașini în Europa. Dacia Sandero și-a adjudecat argintul

Mihai Morcovescu

Leave a Comment