4×4
Image default
Stiri

Conceptul Tiger X-1 poate salva vieți

După ce, în 2019, Hyundai a prezentat conceptul Elevate – o mașină funcțională, acum, producătorul auto coreean a dezvoltat Tiger X-1, un concept care ar putea ajuta în misiuni de căutare și salvare, cercetări științifice, misiuni militare sau misiuni de explorare (chiar și pe noi planete).

Denumirea noului concept Tiger X-1 înseamnă Transforming Intelligent Ground Excursion Robot, iar X-1 denotă faptul că acest concept este prezentat intr-o primă versiune experimentală. Hyundai îl numește un vehicul de mobilitate și este în esență un proiect științific care dezvoltă ideea Hyundai de mobilitate viitoare.

Având o lungime de aproximativ 50 cm și o înălțime de 30 cm, Tiger X-1 are dimensiunea unui bagaj de mână. Deși nu poate transporta pasageri, Hyundai a spus că o versiune de producție a Tiger ar putea fi de trei sau patru ori mai mare și că șasiul modular ar putea avea mai multe dimensiuni.

Tiger este conceput ca un vehicul electric, dar dimensiunea și autonomia bateriei nu au fost încă stabilite. Hyundai a mai spus că Tiger ar putea folosi panouri solare și un motor cu ardere internă pentru a extinde autonomia. Poate fi acționat manual sau de la distanță sau poate manevra autonom.

Dezvoltarea Tiger este în faza tehnologică, dar producătorul auto speră să aibă vehicule Beta pentru teste avansate până în 2023 sau 2024 și să lanseze produsul final în cinci ani.

Related posts

GM, parteneriat cu un startup pentru baterii ieftine și ușoare

Florin Amariei

Ford are o nouă camionetă

Florin Amariei

Serviciul Zity, extins de Renault. Cererea, în creștere!

Florin Amariei

Leave a Comment