4×4
Image default
Green

Ce este și cum funcționează e-Pedal

Despre e-Pedal sau Magic Pedal se poate să fi auzit tot mai des în ultima vreme, având în vedere că mașinile electrice câștigă din ce în ce mai mult teren. Iată, însă, ce este aceasta!

Deși pare a fi ceva nou, e-Pedal există încă din 2010. Acest sistem inovator a fost prezentat de Nissan pe modelul său Leaf. De-a lungul anilor, acesta a fost preluat și de alți constructori auto datorită multiplelor avantaje pe care le presupune.

Sistemul e-Pedal nu presupune apariția vreunei pedale noi, ci transformă modul în care percepem accelerația. În loc să o folosești doar pentru a extrage mai multă putere din motor, aceasta va îndeplini rolul simbolic de frână. Mai exact, prin activarea sa va intra automat în scenă decelerarea. Mai exact, motorul/motoarele electrice opun forță și regenerează curentul obținut prin frânarea artificială.

Fără a intra în alte scenarii specifice, asta este tot. e-Pedal este doar o inovare utilă. La început va părea puțin ciudat, însă frânarea „regenerativă” este una dintre cele mai bune invenții din ultima vreme. Pedala de frână clasică va fi necesară numai în acele situații în care chiar ai nevoie de o oprire rapidă.

Avantajul principal rămâne prelungirea vieții sistemului clasic de frânare, adică se elimină și unele costuri suplimentare.

Related posts

Tesla Model Y a primit un kit tuning din partea specialiștilor de la Irmscher

Mihai Morcovescu

Compania Salrom va exploata grafit românesc pentru bateriile BEV-urilor

Florin Amariei

NIO intră pe piața europeană

Florin Amariei

Leave a Comment