4×4
Image default
Green

BMW urmărește extracția durabilă a litiului. A comandat un nou studiu

Producătorul de automobile premium urmărește extracția durabilă a litiului și își dorește să afle cum ar putea fi acest lucru posibil printr-un nou studiu în care este implicată și BASF.

BMW Group îşi continuă eforturile pentru a realiza lanţuri de aprovizionare durabile şi a comandat unui număr de două universităţi americane de renume să efectueze o analiză ştiinţifică a consumului de apă în procesul de extracţie a litiului. Obiectivul studiului realizat de Universitatea din Alaska Anchorage şi de Universitatea din Massachusetts Amherst va fi de a investiga impactul extracţiei litiului asupra mediului hidrologic din America Latină.

BASF SE contribuie la finanţarea studiului. Ambele companii – BMW Group şi BASF SE – colaborează deja cu succes cu alţi parteneri în proiectul “Cobalt for Development” (Cobalt pentru dezvoltare) din Republica Democrată Congo.

Fiind cel mai uşor metal al pământului, litiul este utilizat la fabricarea bateriilor, a ceramicii, a sticlei şi a aluminiului, printre altele. De asemenea, litiul este o materie primă esenţială pentru producerea bateriilor litiu-ion şi joacă un rol-cheie pentru automobilele electrice.

Două treimi din rezervele mondiale de litiu se găsesc în America Latină. Cu toate acestea, până acum a existat o lipsă de cercetare ştiinţifică asupra modului în care extracţia de litiu are impact asupra regiunii. BMW Group intenţionează să umple acest gol cu studiul pe care l-a comandat.

Patrick Hudde, director BMW Group pentru managementul achiziţiei indirecte a materiilor prime: “Mobilitatea electrică poate fi durabilă numai atunci când şi materiile prime sunt extrase în cel mai durabil mod posibil. Noul studiu pe care l-am comandat este conceput pentru a crea o bază ştiinţifică pentru identificarea celor mai bune opţiuni pentru aprovizionarea cu litiu. Suntem încântaţi să lucrăm cu două astfel de universităţi de renume la acest studiu şi suntem siguri că va genera noi cunoştinţe importante despre extracţia litiului.”

Profesorul LeeAnn Munk, Universitatea din Alaska Anchorage, Departamentul de Ştiinţe Geologice: “Parteneriatul cu BMW pentru acest proiect revoluţionar de dezvoltare durabilă a litiului este extrem de interesant pentru grupul nostru de cercetare şi suntem dornici să dezvoltăm cele mai bune instrumente care să fie utilizate în evaluarea proiectelor de litiu la scară globală.”

David F. Boutt, Universitatea din Massachusetts Amherst, Departamentul de Geoştiinţe al Facultăţii Pământului şi Dezvoltării Durabile: “Acest proiect reprezintă un pas critic în avansarea înţelegerii funcţionării hidrologice a sistemelor acvifere de apă dulce cu saramură de litiu, cu obiectivul de a reduce incertitudinea în impactul asupra mediului.”

Rezultatele finale ale studiului ar trebui să fie disponibile în prima jumătate a anului 2022 şi vor include un sistem de evaluare pe cinci niveluri. Această evaluare este concepută pentru a oferi companiilor îndrumări mai bune cu privire la extracţia durabilă a litiului în America Latină.

BMW Group achiziţionează litiu pentru bateriile sale de înaltă tensiune din a cincea generaţie şi îl pune la dispoziţia lanţurilor sale de aprovizionare cu celule de baterii. În prezent, compania se aprovizionează cu litiu ca materie primă din minele australiene care folosesc mineritul de roci dure pentru a extrage materialul.

Compania auto mai precizează că o condiţie pentru ca BMW Group să încheie contracte de aprovizionare cu furnizori suplimentari de litiu este ca extracţia litiului să îndeplinească standardele ridicate de dezvoltare durabilă ale BMW Group, iar companiile să fie certificate de Iniţiativa pentru Asigurarea Mineritului Responsabil (IRMA).

Related posts

Volvo EM90, primul monovolum al mărcii: primele fotografii neoficiale. Debutul oficial, pe 12 noiembrie

Mihai Morcovescu

VIDEO: Nissan a prezentat noul concept Arizon, care prefigurează un SUV electric

Mihai Morcovescu

VIDEO: BYD a dezvăluit noua tehnologie care ajută mașina să ruleze fără o roată. Debutul, mai târziu în 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment