4×4
Image default
Green Stiri

Studiu: Hidrogenul, mai scump și mai periculos decât gazul natural

Un studiu finanțat de Transgaz relevă că hidrogenul este un combustibil mai scump și mai periculos decât gazul natural.

Studiul “Hidrogenul – un nou capitol al tranziției energetice”, realizat de Asociația Energia Inteligentă (AEI) la comanda Transgaz ne arată că pentru a încălzi țara cu hidrogen verde ar trebui să consumăm toată apa din râurile Mureş, Olt, Tisa şi Siret. Pe lângă asta, prețul pentru energia pe bază de hidrogen ar crește cu 500% tarifele pentru utilizatori.

În plus, conform studiului, hidrogenul este un combustibil mult mai periculos, viteza de ardere este de patru ori mai mare decât la gaze naturale, iar riscul unor accidente este crescut.

Unul dintre autorii studiului, Dumitru Chisăliță, crede că nu vom putea atrage fonduri europene pentru a realiza conducte care să alimenteze casele oamenilor cu hidrogen, deşi autorităţile române speră să atragă 600 de milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru astfel de reţele.

Hidrogenul rămâne, totuși, o speranță în domeniul automotive. Costurile sunt, însă, mari. Platina este absolut necesară drept catalizator. Până acum nu s-a găsit înlocuitor.

Related posts

Dacia lansează Duster pick-up

Gabi Gogiu

Finalistele Mașina Anului 2020 în România

Gabi Gogiu

Două companii auto, pregătite pentru electrificarea completă

Florin Amariei

Leave a Comment