4×4
Image default
Green

Amendă record pentru Hyundai și Kia

Diviziile americane ale Hyundai și Kia vor plăti o sancțiune civilă record de 210 milioane de dolari, pentru că nu au reușit să recheme în service în timp util 1,6 milioane de vehicule, care au probleme la motor.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA a declarat că cei doi producători auto coreeni au fost de acord să plătească o amendă record pentru că au raportat agenției informații inexacte cu privire la rechemarea a 1,6 milioane de mașini, care au problem la motor.

Potrivit reuters, Hyundai a fost de acord să achite o sancțiune civilă în valoare de 140 de milioane de dolari, inclusiv o plată în avans de 54 de milioane de dolari, o obligație de a cheltui 40 de milioane de dolari pentru măsuri de performanță în materie de siguranță și o penalitate amânată suplimentară de 46 de milioane de dolari, dacă nu îndeplinește cerințele.

De cealaltă parte, amenda civilă a companiei Kia totalizează 70 de milioane de dolari, inclusiv o plată în avans de 27 de milioane de dolari, cerințe de cheltuieli de 16 milioane de dolari pentru măsuri de siguranță și o posibilă penalitate de 27 de milioane de dolari.

„Este esențial ca producătorii auto să conștientizeze în mod adecvat urgența responsabilităților de rechemare în service a vehiculelor și să furnizeze agenției informații în timp util și sincere despre toate problemele legate de siguranță”, a declarat administratorul adjunct al NHTSA, James Owens.

Pentru a citi articolul complet, apasa https://autopro.ro/stiri-2/amenda-record-pentru-hyundai-si-kia/

Related posts

BMW Vision iNEXT se transforma in BMW iX – 500 CP, peste 600 km autonomie si incarcare rapida

Florin Amariei

LG Electronics devine producător de stații de încărcare pentru mașinile electrice

Mihai Morcovescu

Studiu: Șoferii care nu iau proba practică, mari poluatori

Florin Amariei

Leave a Comment