4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Alfa Romeo va livra o flotă de 400 de modele Tonale carabinierilor italieni

Producătorul italian de automobile Alfa Romeo a anunțat că va livra 400 de modele Tonale către instituția Carabinierilor.

Exemplarele speciale sunt prevăzute cu elemente anti-glonț. Livrările vor începe în luna iulie și se vor încheia spre sfârșitul anului 2024.

Alfa Romeo Tonale destinate carabinierilor folosesc motorul hibrid de 1,5 litri

Alfa Romeo

Reprezentanții Alfa Romeo au anunțat că au primit o comandă importantă din partea Instituției Carabinierilor din Italia. Astfel, în următorul an și jumătate vor fi livrate în total 400 de exemplare Tonale. Primele unități vor intra în dotarea forțelor de carabinieri la începutul lunii iulie.

Exemplarele destinate carabinierilor sunt echipate cu motorul hibrid de 1,5 litri și 163 CP și cu o transmisie automată TCT cu 7 trepte de viteză. Caroseria este finisată în tradiționala combinație de culori albastru cu inserții roșii și alb pentru plafon.

Mașinile beneficiază și de o serie de dotări specifice, cum ar fi un sistem de comunicație radio, o celulă pentru transportarea infractorilor, girofaruri LED albastre, sirenă în două tonuri și elemente de caroserie cu protecție anti-glonț. De asemenea, habitaclul a fost ușor modificat pentru a le permite carabinierilor să-și transporte armele și vestele anti-glonț.

Decizia de a adopta vehicule hibride de ultimă generație reprezintă angajamentul carabinierilor de a-și proteja zona locală. Instituția Carabinierilor este cea mai mare forță de poliție locală din Europa.

Parteneriatul dintre Alfa Romeo și Carabinieri este unul istoric, care a început după cel de-al Doilea Război Mondial. Primul model al mărcii italiene a fost 1900 M „Matta”, în 1951. Un an mai târziu, în flota carabinierilor a fost introdus și versiunea sedan a lui 1900, care a devenit primul „Gazzella” (n.n. – „răspuns de urgență” în limbajul carabinierilor).

Descendentul său direct a fost Giulia din anii 1960. Acesta a fost folosit de carabinieri din 1963 până în 1968. De atunci, parteneriatul a continuat cu Alfetta, 90, 75, 155, 156 și 159 și până la Giulia Quadrifoglio. Multe dintre aceste mașini sunt în prezent expuse la Muzeul Alfa Romeo din Arese, în secțiunea „Alfa Romeo în uniformă”.

Sursa: Alfa Romeo

Related posts

Noul model electric Hyundai Ioniq 7 își va face debutul în iunie 2024

Mihai Morcovescu

Ineos lansează o ediție specială Grenadier 1.924

Mihai Morcovescu

BMW a publicat primele imagini oficiale cu noua generație X3

Mihai Morcovescu

Leave a Comment