4×4
Image default
Concept car Green Stiri Vehicule comerciale

Renault Estafette Concept anunță o utilitară electrică de oraș

Renault a dezvăluit noul concept Estafette, care prefigurează o viitoare utilitară electrică de oraș care își va face debutul în 2026.

Prototipul francezilor a fost dezvoltat împreună cu cei de la Volvo.

Noul Renault Estafette Concept este inspirat de o dubiță din anii 70

Renault

Viitoarea utilitară cu emisii zero va fi primul model de serie al noului brand Flexis. Aceasta a fost înființată mai devreme în acest an de Renault, Volvo și CMA CGM Group.

Din punct de vedere estetic, Estafette Concept este inspirat de dubița cu același nume din anii ’70. După cum se poate vedea în imagini, noul prototip adoptă un design retro și are dimensiuni generoase. În față regăsim un set de faruri montate pe două niveluri. Cele de sus sunt integrate într-un panou negru lucios unde este montată și sigla Renault iluminată. De asemenea, capota este foarte scurtă pentru un plus de manevrabilitate și de vizibilitate.

Potrivit informațiilor oficiale, Estafette este o dubiță electrică de dimensiuni compacte, care oferă un spațiu generos. Astfel, conceptul măsoară 4,87 metri în lungime și 2,59 metri în înălțime. De altfel, datorită acestei înălțimi, cel de la volan va putea să urce în mașină prin spate să fie nevoit să se aplece.

Estafette va intra în producția de serie în 2026

Cei de la Renault nu au oferit detalii despre propulsorul electric. Totuși, reprezentanții mărcii au precizat că Estafette a fost construit pe platforma FlexEVan, dezvoltată de Ampere.

De asemenea, prototipul este primul vehicul definit de software. Concret, sistemul de operare al utilitarei va putea fi individualizat în funcție de preferințele clienților. Spre exemplu, planșa de bord poate fi programată să afișeze temperatura mărfurilor încărcate.

Software-ul va putea fi actualizat astfel încât să se îmbunătățească autonomia și nivelul de siguranță. Astfel, costurile de întreținere ale companiilor de transport vor fi reduse cu până la 30%. Noul concept Renault Estafette va evolua într-un model de serie în 2026.

Sursa: Renault

Related posts

MINI a dezvăluit noul Countryman John Cooper Works: 300 CP și sistem de conducere autonomă

Mihai Morcovescu

Piëch Automotive angajează lideri de la BMW, Porche și Tesla

Gabi Gogiu

Skoda a publicat noi imagini cu noua generație Kodiaq. Debutul, în toamna lui 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment