4×4
Image default
Stiri SUV

Renault Rafale este numele ales pentru viitorul SUV coupe. Premiera va avea loc pe 18 iunie (cu video)

Producătorul francez de automobile Renault se pregătește de lansarea unui nou model de segment D. Este vorba despre un SUV coupe, care va fi dezvăluit pe 18 iunie.

Până atunci, reprezentanții companiei au anunțat că numele ales pentru noul model este Rafale, un nume cu rădăcini adânci în istoria producătorului din Hexagon.

Cum s-a decis Renault în privința denumirii noului SUV coupe?

Renault

După lansarea noilor Austral și Espace, Renault urmează să-și îmbogățească gama de SUV-uri. Cel de-al treilea model va fi un SUV coupe de segment D, care va fi poziționat în vârful gamei Renault.

Deocamdată, francezii păstrează misterul în ceea ce privește noul automobil. Singurele detalii care au fost dezvăluite sunt o imagine-teaser, care lasă să se vadă silueta mașinii, și denumirea acesteia: Rafale.

Acest nume este inspirat de trecutul celebru în aeronautică. Practic, trebuie să ne întoarcem în timp la începutul secolului al XX-lea pentru a găsi legătura dintre constructor și acest domeniu. Pe atunci francezii fabricau motoare pentru mașini, dar și pentru trenuri și avioane.

Renault
Foto: Wikimedia

În anul 1933, manufacturierul francez a cumpărat Caudron și în acest fel s-a născut compania Caudron-Renault. Avionul C460 (foto, sus), un aparat de zbor de curse cu un singur loc, era proiectat să doboare recorduri. După achiziționarea companiei, acesta a fost redenumit Rafale.

Acum, producătorul din Boulogne-Billancourt reia legătura cu istoria sa în aeronautică și urmază să lanseze noul SUV coupe

Premiera mondială a lui Rafale va avea loc pe 18 iunie, în cadrul Salonului Aeronautic de la Le Bourget.

Sursa: Renault

Related posts

Dacia Duster va fi comercializat pe diferite piețe sub sigla Renault

Mihai Morcovescu

Polestar 0 Project – prima mașină neutră din punct de vedere climatic

Florin Amariei

KIA va lansa în 2025 primul său model utilitar complet electric

Mihai Morcovescu

Leave a Comment