4×4
Image default
Green Stiri SUV

NIO a lansat în Europa noul SUV electric premium EL8

Constructorul chinez de automobile NIO a publicat imaginile și informațiile oficiale referitoare la noul lor SUV premium electric EL8.

Acesta va oferi până la șase locuri și promite o autonomie maximă de 508 kilometri. Modelul va fi disponibil pe câteva piețe din Europa.

NIO EL8 este disponibil în două configurații

NIO

NIO își continuă expansiunea în Europa și lansează un nou SUV electric de mari dimensiuni. Acesta se numește EL8 și este noul vârf de gamă al portofoliului chinezilor pe Bătrânul Continent. Modelul va rivaliza cu modele similare precum Mercedes-Benz EQS SUV șiBMW iX.

Potrivit reprezentanților mărcii, noul EL8 promite un spațiu interior generos, dar și tehnologii avansate de siguranță și de performanță, adică ceea ce clienții așteaptă de la un astfel de model.

Din punct de vedere vizual, NIO EL8 adoptă un limbaj de design simplu. Acesta a primit faruri LED subțiri și stopuri unite printr-o bandă LED. Caroseria se caracterizează prin suprafețe netede care conferă mașinii un coeficient aerodinamic de doar 0,25. La acest coeficient contribuie și mânerele care sunt ascunse în uși.

Cu o lungime de doar 5.099 mm, EL8 este cu 24,5 centimetri mai lung decât fratele mai mic EL6. În acest fel, chinezii au făcut loc unui al treilea rând de scaune. În ceea ce privește dimensiunile, EL8 măsoară 2.199 mm în lățime și 1.750 mm în înălțime.

Habitaclul va putea fi configurat în două variante, astfel încât noul NIO EL8 va putea găzdui până la 6 pasageri. Prima dintre configurații oferă scaune reglabile electric pe 14 direcții, o cotieră centrală mare și un spațiu mai mare în zona de mijloc. Configurația de top include un minifrigider și o consolă centrală cu un display digital.

Noul NIO EL8 oferă 644 CP și un cuplu de 849 Nm

De asemenea, interiorul mai primește un ecran central OLED de 12,8 inch, care este este două ori și jumătate mai mare comparativ cui cel de până acum. Șoferul va avea la dispoziție un display de 10,2 inch, iar pasagerii din spate vor putea folosi un ecran de 6,6 inch. Asistentul digital cu control vocal Nomi poate fi accesat de pe oricare dintre cele șase locuri.

Clienții vor mai beneficia în standard de un sistem de masaj cu pietre fierbinți și un așa-numit „Pet Mode”. Acesta din urmă este un sistem care menține temperatura în interior la 22 de grade Celsius.

SUV-ul cu emisii zero NIO EL8 este disponibil în două versiuni: Standard Range și Long Range. Ambele sunt puse în mișcare de două motoare electrice și tracțiune integrală și oferă 644 CP și 849 Nm de cuplu. Prima versiune folosește o baterie de 75 kWh, care asigură o autonomie de 463 de kilometri. Cealaltă variantă primește un acumulator de 100 kWh, care ajută SUV-ul electric să parcurgă până la 508 kilometri. Versiunea Long Range poate sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 4,1 secunde, o valoare excelentă pentru un SUV „full-size”.

NIO EL8 va fi comercializat la început în Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia și Țările de Jos. Pe piața germană, mașina va avea un preț de pornire de 82.900 de euro fără baterie. Dacă adaugi acumulatorul prețul ajunge la 94.900 de euro

Sursa: NIO via InsideEVs

Related posts

Volkswagen a prezentat cea de-a treia generație Tiguan. Debutul comercial a fost fixat pentru 2024

Mihai Morcovescu

Noul Porsche Macan EV, în teste pe drumurile publice

Florin Amariei

Hyundai prezintă versiunea sportivă a SUV-ului său compact – Tucson N Line

Andrada Arsenie

Leave a Comment