4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Electricele Citroen e-C4 și e-C4 X oferă mai multă putere și autonomie mărită la 420 de kilometri

Francezii de la Citroen au introdus un nou sistem de propulsie în gama modelelor sale electrice e-C4 și e-C4 X. Cele două automobile de segment C vor folosi de-acum un motor electric de 156 CP. Acesta va fi alimentat de o baterie mai mare, care va mări autonomia până la 420 de kilometri în ciclu WLTP.

Disponibil inițial pe versiunile Shine, noul sistem de propulsie electrică vine în completarea versiunii actuale, care produce 136 CP.

Citroen e-C4 și e-C4 X beneficiază de autonomie extinsă

Citroen

Citroen este singura marcă generalistă care oferă două vehicule electrice complementare în clasa compactă. Francezii anunță că au deschis comenzile pentru e-C4 și e-C4 X echipate cu un nou grup motopropulsor de înaltă performanță.

Acesta oferă cu 20 de cai-putere mai mult comparativ cu sistemul actual. De asemenea, autonomia crește cu 60 de kilometri în ciclu WLTP datorită unei baterii mai mari.

Astfel, clienții care aleg nivelul de echipare Shine vor beneficia de un nou propulsor electric cu putere mărită la 156 CP. Acesta este alimentat acum de o baterie mai mare de 54 de kWh. Acumulatorul poate fi încărcat la stații rapide de până la 100 kW, acolo unde repriza de încărcare de la 10% la 80% durează mai puțin de 30 de minute.

Baterie mai mare pentru e-C4 și e-C4 X

Acumulatorul este compact, fiind dotat cu reglare termică prin lichid și cu o pompă de căldură standard pentru încărcare rapidă. Are o chimie diferită și cuprinde 102 celule și 17 module. În loc de 60% nichel, 20% mangan și 20% cobalt, noua baterie litiu-ion conține 80% nichel, 10% mangan și 10% cobalt. Astfel, rezultă o densitate energetică îmbunătățită și o durată de viață mai lungă a bateriei.

Cu această baterie, cele două modele cu zero emisii oferă acum o autonomie de 420 de kilometri. Noua motorizare va fi oferită în paralel cu cea existentă în ofertă. Este vorba despre un sistem de propulsie de 136 CP și o baterie de 50 de kWh. Aceasta asigură o autonomie de până la 360 de kilometri.

Dincolo de aceste îmbunătățiri, noul propulsor electric promite și un consum mai mic de energie. Astfel, atât e-C4, cât și e-C4 X vor avea acum un consum mediu de 12 kW/h.

Lista de comenzi a fost deschisă deja pentru noile versiuni. Prețurile valabile pentru piața locală pornesc de la 46.700 de euro.

Sursa: Citroen

Related posts

NIO prezintă noul SUV electric de dimensiuni medii EL6

Mihai Morcovescu

MINI a dezvăluit noul Countryman John Cooper Works: 300 CP și sistem de conducere autonomă

Mihai Morcovescu

SUV-urile au reprezentat, în premieră, peste 50% din vânzările de mașini noi în Europa

Mihai Morcovescu

Leave a Comment