4×4
Image default
Test

Drive test Kia Sorento 1.6 TGDI HEV 4×4

Testul cu versiunea hibrid 4×4 a noului Sorento ne-a convins să le dăm dreptate colegilor din presa europeană cum că este cel mai bun Kia produs vreodată! Este foarte bine echipat, cu o pleiadă întreagă de sisteme de siguranță și confort. Nu avem timp să le enumerăm pe toate, așa că ne limităm doar la a menționa sistemul Blind-Spot View Monitor care afișează zonele aflate în unghiul mort pe displayul tabloului de bord, atunci când semnalizezi.

Cu un motor turbo, pe benzină, de 1,6 litri și asistat de un potent motor electric, chiar și cu managementul grupului motopropulsor pus pe poziția ECO, Sorento hibrid este surprinzător de agil! În afară de ECO mai există și modurile Sport și Smart.
La un regim de condus normal, fără a strivi inutil accelerația, am bifat un excelent consum de 5 litri la 100 de km – un rezultat excelent pentru un mastodont de 2 tone! În regim de mers ultra-sportiv, cu accelerări intempestive în oraș și în afara lui, Sorento a refuzat să înghită mai mult de 10,2 litri de benzină la 100 de km. De menționat că sistemul hibrid livrează 235 CP și poate asigura un rulaj în regim strict electric de 45 de km.

Toate aceste calități le regăsim împachetate într-un SUV de 4,8 metri lungime și aproape 2 metri lățime, care costă 57.350 de Euro în versiunea cu cinci locuri. Ca poziționare pe piață, competitorul său direct este – fratele de concern – Hyundai Santa Fe. Din punct de vedere al dimensiunilor și performanțelor, l-am putea compara cu BMW X3 și, din multe puncte de vedere, chiar cu Volkswagen Touareg.
Kia oferă o garanție integrală de 7 ani sau 150.000 km. Garanția este valabilă în 30 de țări și transmisibilă următorului proprietar!
Mai multe detalii despre Kia Sorento 1.6 TGDI HEV 4×4 citiți în ediția 85 a revistei AUTOpro

Related posts

Drive test – Seat Tarraco FR

Filip Sîrbu

Cupra Formentor e-Hybrid – drive test în premieră națională

Dan Vardie

Test: BMW X3 xDrive 30e – sportivul ecologic

Gabi Gogiu

Leave a Comment