4×4
Image default
Off-roader

Rolls-Royce Cullinan, imaginat ca monster truck arctic

Desi a dovedit in numeroase ocazii ca este capabil de multe provocari off road, Rolls-Royce Cullinan a fost pus si in ipostaza de monster truck arctic.

Vrei sa explorezi ceea ce se afla dincolo de Cercul Polar inconjurat de lux si izolat de conditiile vitrege de afara? Ei bine, exista o varianta… Neortodoxa, daca ii putem spune asa: Rolls-Royce Cullinan monster truck.

Fiti, insa, fara grija. Momentan, e vorba doar despre un concept imaginat de artistul grafic Abimelec Arellano. Acesta a luat corpul deja masiv al SUV-ului luxos Cullinan si l-a pus pe patru roti uriase care ii permit parcurgerea celor mai creative trasee. Unul dintre acestea ar putea reprezenta chiar calea catre Polul Nord.

“Am vrut sa combin utilitatea rudimentara a monster truck-urilor care te poate duce cu usurinta, sa zicem, la Polul Nord cu partea acestor complet opusa: luxul si opulenta oferite de automobile SUV precum Cullinan”, a spus Arellano pentru o publicatie online din SUA.

Rolls-Royce Cullinan monster truck este inspirat din vehiculele gandite pentru expeditii de anduranta pe care le realizeaza o companie numita Arctic Trucks. Artistul a fost impresionat de marimile acestor masini, insa a remarcat ca ele sunt extrem de simple. Nu prezinta accesorii inutile sau forme atragatoare. Sunt construite pentru un singur scop: depasirea oricaror bariere pe care le-ar putea impune un anumit traseu off road provocator. Asadar, Arellano s-a decis sa creioneze modul in care ar arata SUV-ul britanic de lux pe configuratie “spartana”.

Culllinan monster truck ramane, totusi, un Rolls-Royce

“Cullinan este clar utilitar prin simpla sa constructie de serie, insa ramane un veritabil Rolls-Royce. Pastreaza cromul stralucitor, vopseaua metalizata, pielea deschisa la culoare si toate celelalte caracteristici specifice unui autovehicul de lux high-end impreuna cu triumfatorul logo Spirit of Ecstasy afisat in fata sa”, a mai adaugat artistul.

Pentru a deveni un monster truck capabil sa cucereasca fara probleme Polul Nord, Cullinan a primit o serie de imbunatatiri desprinse direct din vulgaritatea practicalitatii extreme: pneuri uriase capabile de aderenta pe zapada buclucasa, suspensie imbunatatita si o garda la sol aproape tripla fata de cea normala. Pentru ca mormanele de zapezi sa nu reprezinte niciun fel de problema, Cullinan are, in viziunea lui Arellano, o bara ranforsata atasata in fata grilei impunatoare a automobilului care va facilita parcursul spre obiectivul final. Mai mult, pe langa farurile sale LED mai mult decat capabile au fost adaugate si lampi suplimentare care sa transforme noaptea in zi.

In spate, Rolls-Royce Cullinan monster truck are o noua bara menita sa-i protejeze sistemul de evacuare. Totodata, i s-a adaugat si un sistem de transport pentru plafon care poate stoca echipament suplimentar necesar supravietuirii in expeditie. Acolo, din noua, gasim un alt set de lumini format din sapte elemente.

Singurul aspect care a ramas inca de la bun inceput de neschimbat pentru Arellano il reprezinta sistemul de propulsie. “Motorul sau V12 de 6,75 de litri este cu siguranta mai mult decat capabil sa infrunte drumul pana in cele mai ostile zone ale planetei noastre.

Denumit dupa cel mai mare diamant descoperit vreodata, primul automobil Rolls-Royce all-terrain, cu caroseria inaltata, este un inegalabil off-roader, capabil sa depaseasca orice obstacle si sa ajunga oriunde. Zeci de teste realizate pe intreaga planeta au aratat faptul ca masina este capabila sa abordeze cu incredere si agilitate orice tip de teren accidentat. In acest sens, sofisticata suspensie pneumatica reglabila a lui Cullinan asigura faimoasa senzatie de ‘Magic Carpet Ride’ a Rolls-Royce pe orice tip de suprafata de rulare, off- sau on-road.

Related posts

Ford Bronco în Europa? S-ar putea!

Florin Amariei

BYD va aduce în Europa SUV-urile electrice pe care le vinde acum doar în China

Mihai Morcovescu

Cupra prezintă un nou design pentru Extreme E

Florin Amariei

Leave a Comment