4×4
Image default
Off-roader Stiri SUV

Noul Land Rover Defender OCTA debutează cu 635 CP. Este cel mai puternic Defender din istorie

Constructorul britanic de automobile Land Rover a publicat informațiile și fotografiile oficiale referitoare la noul Defender OCTA.

SUV-ul de performanță debutează cu un motor V8 mild-hybrid de 635 CP, care îl face cel mai puternic Defender din istorie.

Noul Land Rover Defender OCTA oferă 635 CP și 750 Nm de cuplu

Land Rover

Noul Defender OCTA folosește un motor V8 mild-hybrid de 4,4 litri bi-turbo. Acesta produce 635 CP 750 Nm de cuplu în standard. Dacă activezi sistemul Dynamic Launch Mode, propulsorul livrează un cuplu mai mare, de 800 Nm. Acesta este conectat la o transmisie automată cu 8 trepte și ajută noul model să atingă „suta” în 4,0 secunde. Viteza maximă este de 249 km/h. Cifrele sunt valabile dacămodelul de teren este echipat cu jante de 22 de inch și cu anvelope all-season.

Noutățile nu se rezumă doar sub capotă. Noul off-roader de performanță primește o serie de modificări estetice, care îi conferă un look mai agresiv comparativ cu versiunea obișnuită. În față regăsim o bară de protecție restilizată, o grilă mai mare și elemente de protecție dure mai pronunțate.

Aripile laterale sunt mai evazate decât cele de pe Defender-ul standard. Acest lucru face posibilă montarea unor roți de 33 de inch, care sunt cele mai mari disponibile pe un Defender de serie. Roțile de 22 de inch vin cu anvelope all-terrain Goodyear create special pentru această versiune. La spate regăsim o bară de protecție spate și patru evacuări restilizate.

Paleta de culori conține două nuanțe metalizate noi: Petra Copper și Faroe Green. De asemenea, sunt disponibile și culorile Carpathian Grey și Charente Grey. Toate versiunile Defender OCTA vin cu un plafon și cu un hayon vopsite într-o nuanță contrastantă de negru lucios Narvik.

Interiorul a fost și el revizuit. Aici, clienții vor beneficia de noi scaune sport.Acestea integrează tehnologia audio Body and Soul, care le oferă ocupanților să simtă muzica pe care o ascultă. Scaunele frontale sunt îmbrăcate în materiale textile durabile Ultrafabrics PU, care sunt mai ușoare cu 30% față de pielea naturală. Ele sunt îmbrăcate în standard în piele semi-anilină bej sau kaki.

Noul Defender OCTA oferă o gardă la sol mai mare

Noul SUV de performanță Defender OCTA vine cu trei moduri de rulare: Comfort, Dynamic și OCTA. Acesta din urmă este o premieră și pune accent pe performanță în teren accidentat. De asemenea, acest mod activează sistemul Off-Road Launch, care oferă o accelerație optimă pe suprafețe alunecoase.

Când setările sistemului de control al tracțiunii sunt setate la minim este activat un sistem special de calibrare a ABS-ului pentru un plus de eficacitate în off-road. În plus, mai este disponibil și modul Terrain Response, cu patru setări: Sand, Mud and Ruts, Grass Gravel Snow și Rock Crawl.

Spre deosebire de versiunile obișnuite ale lui Land Rover Defender, noul OCTA are o gardă la sol mai mare cu 28 mm. Totodată, cele două punți sunt mai late cu 68 mm. Inginerii englezi au montat o suspensie nouă cu brațe mai lungi și mai rezistente, care încorporează tehnologia 6D Dynamics.

Aceasta asigură un comportament dinamic mai bun, iar unghiurile de atac și de degajare sunt acum mai bune. Asta înseamnă că noul Defender OCTA va putea să traverseze vaduri de apă cu adâncimi de până la un metru. Sistemul de frânare Brembo vine cu discuri de 400 mm pe față, iar noua direcție este cea mai rapidă montată vreodată pe un Defender de serie, potrivit reprezentanților mărcii.

Ediție specială de lansare OCTA Edition One

Cu ocazia prezentării noului Defender OCTA, Land Rover a pregătit și o ediție specială de lansare. Botezată OCTA Edition One, aceasta va fi putea fi comandată doar în primul an de producție. Pachetul include o vopsea metalizată Faroe Green, jante de 20 de inch, anvelope all-terrain, elemente din fibră de carbon și scaune îmbrăcate într-un material textil Ultrafabrics PU.

Noul Defender OCTA își va face debutul în public în cadrul Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie (11-14 iulie).

Sursa: Land Rover

Related posts

Honda prezintă noul SUV electric Prologue: autonomie de peste 480 km și până la 288 CP

Mihai Morcovescu

Noul Volkswagen Nivus ajunge în Europa

Florin Amariei

Ion Țiriac în topul celor mai mari colecționari de mașini din lume

Andrada Arsenie

Leave a Comment