4×4
Image default
Green Stiri

Thor și ZF au creat rulota ideală pentru EV-uri

Tranziția către electrificarea totală relevă tot mai multe provocări, așadar Thor și renumitul producător ZF vor oferi rulota ideală pentru EV-uri. Aceasta nu va fi o sarcină suplimentară pentru mașinile electrice.

Dethleffs E.Home Coco este numele rulotei care va face viața mai ușoară proprietarilor de EV-uri. Datele relevă că astfel de automobile pierd în jur de minimum 10%-15% din autonomia totală, dacă trebuie să folosească mai multă putere pentru a duce și o astfel de anexă. Rulota, însă, poate însemna și o reducere de 30% a autonomiei, dacă traseul este mai provocator.

Rulota dezvoltată de Thor și ZF folosește un sistem denumit eTrailer care include un motor electric conectat la o baterie de 80 kWh și care poate rula în sincron cu automobilul. Acesta foloseste un senzor electric extrem de important care asigură aceeași viteză de deplasare pentru ambele vehicule.

Prototipul a fost testat în condiții reale cu ajutorul unui e-tron Sportback. SUV-ul a fost încărcat la 96,4% și rulota la 99%. Până la epuizarea bateriei E.Home Coco a fost parcursă distanța de 386 de km. Drumul a fost făcut fără pauză de încărcare. SUV-ul a consumat 82 kWh, în timp ce rulota a avut nevoie de 74 kWh.

Testul, așadar, a fost un succes. E.Home Coco a contribuit activ la păstrarea autonomiei SUV-ului și chiar a recuperat din energia pierdută atunci când s-a procedat la decelerare. N-a fost nevoie de mai mult curent pentru a transporta și rulota la destinație.

Cu toate astea, trebuie să reținem că va fi nevoie de încărcarea a două vehicule, nu doar a mașinii care transportă rulota. Prin urmare, planificarea trebuie făcută ca la carte.

E.Home Coco a Thor și ZF nu este încă disponibilă pentru clienții europeni, încât aceasta va fi prezentată mai întâi în SUA. Va fi, însă, lansată în varianta definitivă în acest an.

Related posts

KIA EV9 GT va oferi „o putere enormă” și va atinge 100 km/h în mai puțin de 4 secunde

Mihai Morcovescu

ACAROM: creștere de peste 16% pentru piața auto din România. Dacia, lider detașat și în aprilie

Mihai Morcovescu

Lexus a dezvăluit noua generație a monovolumului de lux LM

Mihai Morcovescu

Leave a Comment