4×4
Image default
Green

Polonia pariază pe mașinile electrice

Guvernul polonez a aprobat o investiție de 1,3 miliarde de dolari pentru a construi două modele autohtone de mașini electrice.

În iulie, compania de stat ElectroMobility Poland a dezvăluit prototipuri pentru SUV-ul și pentru hatchback-ul Izera, două modele electrice pe care intenționează să le lanseze în 2023.

Deși istoria nu este de partea lor (încercarea de a înființa o afacere cu supercaruri în anii 1980 dovedindu-se un eșec costisitor și jenant), progresele în materie de calcul și software au redus barierele inginerești la intrarea în sectorul auto. În plus, având în vedere presiunea de a reduce emisiile de gaze, oficialii speră că interesul tot mai mare pentru mașinile electrice va contribui la creșterea cererii de Modele Izera.

Ministrul mediului, Michal Kurtyka, a spus că polonezii vor prefera o marcă națională de automobile, iar succesul acesteia ar putea spori profilul internațional al industriei poloneze de piese auto.

De asemenea, producătorul de filtre de aer PZL Sedziszow consideră că planul ambițios al Poloniei de a produce o mașină electrică de la zero ar putea fi catalizatorul care ar ajuta industria pieselor auto poloneze să se alinieze cu vecinii străini.

Pentru a citi articolul complet, apasă https://autopro.ro/stiri-2/polonia-pariaza-pe-masinile-electrice/

Related posts

Înlocuitorul lui Alfa Romeo Stelvio va sosi în 2026 și va fi un model pur electric

Mihai Morcovescu

Viitorul Ford+ sună bine

Filip Sîrbu

Polestar 3 a trecut cu bine testele în condiții de temperaturi ridicate. Debutul, în 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment