4×4
Image default
Green SUV

Încep pre-comenzile pentru vehiculele electrice Rivian

Startup-ul de vehicule electrice Rivian, a anunțat că va începe să primească pre-comenzi pentru pickup-ul  R1T și pentru SUV-ul R1S, iar livrările sunt programate anul viitor.

Potrivit Reuters, începând cu 16 noiembrie, cei care au pre-comandat cele două vehicule electrice Rivian, pickup-ul  R1T și SUV-ul R1S, își pot configura culoarea vehiculului, gama de baterii, precum și roțile și anvelopele.

Ambele vehicule au la dispoziție pachetele Adventure sau Explore și vor avea integrat Wi-Fi, actualizări over-the-air, scaune realizate din materiale ecologice și un acoperiș panoramic de sticlă. Indiferent de model, pachetul Adventure adaugă un compresor de aer la bord și o protecție mai robustă a caroseriei. De asemenea, pachetul Adventure oferă scaune încălzite și ventilate, dar și ceea ce compania numește Rivian Elevation 360, un sistem audio, care are un difuzor Bluetooth detașabil. Pentru pickup-ul R1T, pachetul Adventure adaugă un sistem de monitorizare de la distanță și un capac electric pentru benă.

În ceea ce privește pachetul Explorer, acesta are mai puține opțiuni față de pachetul Adventure. Proprietarii care vor opta pentru pachetul Explorer vor beneficia de scaune ecologice și de sistemul audio Rivian Elevation 360, dar fără difuzorul Bluetooth detașabil. De asemenea, pickup-ul electric R1T va avea un capac pentru benă manual în loc de unul electric. Vehiculele echipate cu pachetul Explorer vor avea un preț mai mic, 67.500 de dolari pentru pickupul electric, respectiv 70.000 de dolari pentru SUV-ul R1S. Acestea vor fi disponibile din ianuarie 2022.

Edițiile de lansare ale pick-up-ului electric R1T și ale SUV-ului R1S au disponibil doar pachetul Adventure, iar prețul lor este de 75.000 de dolari, respectiv 77.500 de dolari. De asemenea, ambele vehicule electrice au o autonomie de aproximativ 500 de km. Mașinile vor fi vopsite într-o culoare unică numită „launch green”, iar numărul de vehicule disponibile este limitat. Rivian a declarat că livrările din SUA pentru R1T vor începe în iunie 2021, în timp ce livrările R1S vor începe în august 2021.

În ceea ce privește tehnologia, Rivian spune că sistemul de asistență Driver Plus va fi standard pe fiecare vehicul. Acest sistem geofence folosește 12 senzori cu ultrasunete, 10 camere exterioare, cinci radare și un sistem GPS de înaltă precizie, permițând vehiculelor să schimbe banda și să țină pasul cu traficul pe cont propriu. Totuși, aceasta nu este o opțiune pentru conducere autonomă, astfl că șoferii vor trebui să fie atenți în orice moment la rularea mașinii. În plus, în interiorul mașinii este montată o cameră de luat vederi, care va monitoriza vigilența șoferului.

De asemenea, producătorul auto american a declarat că va lansa în curând Rivian Adventure Network, o rețea cu stații de încărcare rapidă în SUA, care vor permite alimentarea pentru o autonomie de 225 de km în doar 20 de minute. Cu toate acestea, nu este disponibilă o dată exactă de lansare pentru stațiile de încărcare.

Compania auto Rivian construiește autoutilitare de livrare EV pentru Amazon. Acesta din urmă a comandat deja 100.000 de autoutilitare de la startup, în timp ce Ford a investit în aprilie 500 de milioane de dolari. Acordul dintre Rivian și Ford vizează utilizarea platformei EV Rivian pentru a construi un vehicul nou în America de Nord.

Related posts

Chinezii de la BYD vor lansa un nou SUV cu 680 CP și autonomie de 1.200 de kilometri

Mihai Morcovescu

Actiunile Tesla, crestere de 12%. Urmeaza introducerea in S&P 500

Florin Amariei

Suzuki prezintă noul Vitara facelift. Debutul este programat în vară

Mihai Morcovescu

Leave a Comment