4×4
Image default
Analiza Green

Fondatorul Nikola a demisionat în urma unui scandal de înșelătorie

Fondatorul Nikola, Trevor Milton, a renunțat la funcția de președinte executiv după ce a fost acuzat de înșelătorie și de faptul că a exagerat în mod fraudulos viabilitatea unora dintre tehnologiile companiei sale.

Compania Nikola, care lucrează la realizarea de camioane- cap tractor alimentate cu pile de combustie cu hidrogen, a fost acuzată de către Hindenburg Research de înșelătorie. Firma de cercetare a publicat la începutul acestei luni un raport în care acuza o serie de greșeli la Nikola, precum înșelarea partenerilor, a investitorilor și a clienților, pretinzând că prototipurile nefuncționale sunt de fapt produse viabile.

Deși compania a negat acuzațiile și a amenințat cu acțiuni în justiție împotriva companiei de cercetare, Milton a decis să demisioneze din funcția de președinte executiv și din consiliul de administrație al companiei.

GM continuă colaborarea

Această veste vine la doar câteva săptămâni după ce Nikola a încheiat un acord major cu GM pentru a construi un pick-up electric. De asemenea, GM s-a angajat să furnizeze baterii și celule de combustibil cu hidrogen pentru camioanele comerciale. În schimb, trebuia să primească 11% din actiunile companiei Nikola și plăți de până la 700 de milioane de dolari pentru asamblarea pick-up-ului Nikola Badger.

În ciuda plecării lui Milton, GM a spus într-un comunicat de presă că va „colabora cu Nikola pentru a închide tranzacția care a fost anunțată în urmă cu aproape două săptămâni”.

Related posts

Ford vrea sa produca propriile baterii pentru masini electrice

Florin Amariei

Noul Tiguan eHybrid este cel mai recent PHEV al VW

Florin Amariei

Finalistele Mașina Anului 2020 în România

Gabi Gogiu

Leave a Comment