4×4
Image default
Analiza Green

Fondatorul Nikola a demisionat în urma unui scandal de înșelătorie

Fondatorul Nikola, Trevor Milton, a renunțat la funcția de președinte executiv după ce a fost acuzat de înșelătorie și de faptul că a exagerat în mod fraudulos viabilitatea unora dintre tehnologiile companiei sale.

Compania Nikola, care lucrează la realizarea de camioane- cap tractor alimentate cu pile de combustie cu hidrogen, a fost acuzată de către Hindenburg Research de înșelătorie. Firma de cercetare a publicat la începutul acestei luni un raport în care acuza o serie de greșeli la Nikola, precum înșelarea partenerilor, a investitorilor și a clienților, pretinzând că prototipurile nefuncționale sunt de fapt produse viabile.

Deși compania a negat acuzațiile și a amenințat cu acțiuni în justiție împotriva companiei de cercetare, Milton a decis să demisioneze din funcția de președinte executiv și din consiliul de administrație al companiei.

GM continuă colaborarea

Această veste vine la doar câteva săptămâni după ce Nikola a încheiat un acord major cu GM pentru a construi un pick-up electric. De asemenea, GM s-a angajat să furnizeze baterii și celule de combustibil cu hidrogen pentru camioanele comerciale. În schimb, trebuia să primească 11% din actiunile companiei Nikola și plăți de până la 700 de milioane de dolari pentru asamblarea pick-up-ului Nikola Badger.

În ciuda plecării lui Milton, GM a spus într-un comunicat de presă că va „colabora cu Nikola pentru a închide tranzacția care a fost anunțată în urmă cu aproape două săptămâni”.

Related posts

Fiat a prezentat noul crossover electric 600e: 156 CP și 400 km autonomie

Mihai Morcovescu

UE, pregatita pentru independenta in sectorul bateriilor pentru EV-uri

Florin Amariei

Citroen lansează noul SpaceTourer facelift: autonomie extinsă la 350 km

Mihai Morcovescu

1 comment

Fondatorul Nikola a demisionat în urma unui scandal de înșelătorie - AUTOpro.ro March 10, 2021 at 9:09 am

[…] Pentru a citi articolul complet apasa AICI […]

Reply

Leave a Comment