4×4
Image default
Green Stiri SUV

Tesla Model Y este oferită acum și într-o versiune cu șapte locuri

Reprezentanții Tesla au anunțat că SUV-ul lor electric Model Y va putea fi comandat de acum și într-o variantă cu șapte locuri, inclusiv pe piața din România.

Noua versiune a modelului cu emisii zero este disponibilă doar în configurația Long Range.

Tesla Model Y cu șapte locuri oferă un volum de încărcare între 363 și 2.040 de litri

Tesla

Tesla Model Y este cea mai bine vândută mașină a producătorului american de mașini electrice, inclusiv în Europa. Acum, SUV-ul electric poate fi comandat într-o nouă configurație cu șapte locuri.

În această variantă, modelul cu emisii zero al constructorului de peste Ocean oferă acum un al treilea rând de scaune. Acestea pot fi rabatate în podeaua portbagajului. Accesul la al treilea rând de scaune este facilitat de ușile spate glisante și de spătarele scaunelor de pe cel de-al doilea rând, care se rabatează. Pasagerii care iau loc pe cele două locuri suplimentare au la dispoziție două prize USB-C pentru încărcarea smartphone-urilor.

În configurația cu șapte locuri, Tesla Model Y are un volum de încărcare de 363 de litri. Această valoare este semnificativ mai mică în comparație cu cei 854 de litri pe care îi oferă versiunea cu cinci locuri. Dacă scaunele de pe al treilea rând sunt rabatate, spațiul de încărcare crește la 753 de litri. Când se rabatează scaunele de pe al doilea și de pe al treilea rând, volumul de încărcare crește la 2.040 de litri. Valoarea nu este prea departe de cei 
2.158 de litri ai versiunii cu cinci locuri. În plus, spațiul oferit de „frunk”-ul frontal a rămas neschimbat: 117 litri.

Preț de pornire de 54.490 de euro

Varianta cu șapte locuri a lui Tesla Model Y este oferită doar în configurația Long Range cu tracțiune integrală. Din punct de vedere tehnic, aceasta are două motoare electrice, care dezvoltă împreună 514 CP și un cuplu de 493 Nm.

Energia este furnizată de o baterie NMC de 77 kWh, care asigură o autonomie de 533 km (WLTP). În ceea ce privește performanțele, sprintul 0-100 km/h se realizează în 5,0 secunde.

Pe piața din România, noul Tesla Model Y cu șapte locuri costă de la 54.490 euro. Al treilea rând de scaune adaugă 2.500 de euro la prețul de bază).

Sursa: Tesla via Motor1

Related posts

MG Marvel R – un nou SUV electric pentru europeni

Florin Amariei

Samsung investește din nou în uzina SDI din Ungaria

Florin Amariei

Jidu va face masini autonome inteligente

Filip Sîrbu

Leave a Comment