4×4
Image default
Pick-up Stiri

KIA a publicat un teaser video cu noul pick-up Tasman. Debutul, la final de 2024 (VIDEO)

Constructorul coreean de automobile KIA va lansa spre finalul acestui an primul pick-up din istoria mărcii, care se va numi Tasman.

Până atunci, compania asiatică a publicat un teaser video cu viitorul model din timpul celor mai recente teste.

Noul KIA Tasman a fost testat în condiții dure în Australia

KIA

Coreenii au testat trei prototipuri camuflate ale viitoarei camionete într-unul dintre cele mai dure și mai solicitante terenuri din Australia. Inginerii KIA au testat capabilitățile off-road ale viitorului lor model în pădurea Toolangi din statul Victoria. Apoi, prototipurile au fost duse în Murrays Corner, o zonă situată pe cotul râului Paddys, în pădurea Pierces Creek.

KIA

Prototipurile Tasman erau echipate cu noi jante din aliaj cu cinci spițe, finisate în negru și argintiu. Potrivit publicației australiene Drive, Tasman cu cabină dublă va avea o greutate proprie cuprinsă între 2.178 și 2.271 kg. Este de așteptat ca modelul să primească un rezervor de combustibil de 80 de litri. Similar cu cel de pe Ford Ranger, acesta ar mări greutatea până la 2.238-2.331 kg, în funcție de variantă.

KIA Tasman va debuta la jumătatea anului 2025

De asemenea, KIA a publicat un video cu Tasman fiind testat pe traseul de teste al mărcii din Gwangju (Coreea de Sud), unde inginerii au monitorizat comportamentul la traversarea vadurilor cu apă de diferite adâncimi.

Este aproape sigur că viitorul Tasman va fi echipat cu o versiune îmbunătățită a motorului turbo-diesel de 2,2 litri, cu patru cilindri. Acesta este deja disponibil pe modelele Sorento și Carnival. În aceste configurații, unitatea produce 201 CP și 440 Nm de cuplu. Este, însă, posibil ca Tasman să ofere în jur de 210 CP și 500 Nm pentru a putea concura cu Ford Ranger, Toyota Hilux și Mitsubishi Triton.

Noul KIA Tasman va fi dezvăluit în ultimul trimestru din 2024. Primele livrări vor fi făcute la mijlocul anului viitor.

Sursa: Drive

Related posts

Toyota Hilux va primi din 2024 o nouă motorizare diesel mild-hybrid

Mihai Morcovescu

Fabricile de motoare se transformă: renunță la diesel pentru electricitate

Andrada Arsenie

Exclusivitate AUTOpro – Prim contact Renault Rafale

Darius Pana

Leave a Comment