4×4
Image default
Stiri SUV

Toyota a prezentat noul Land Cruiser

Toyota Land Cruiser 2022 reprezintă o actualizare integrală a arhicunoscutului SUV. Este una dintre cele mai importante lansari ale anului.

Toyota Land Cruiser 2022 sau, așa cum îl știu fanii mărcii, LC300 a fost oficial prezentat și vine cu o serie de îmbunătățiri considerabile față de vechea versiune LC200.

În primul rând, Land Cruiser 2022 pare că a trecut doar printr-un facelift, dar SUV-ul a trecut la platforma TNGA pe care va fi proiectat și noul Tundra.

În al doilea rând, propulsorul V8 a fost eliminat. Acum avem un motor V6 pe benzină twin-turbo de 3,5 litri care oferă 409 CP și 650 Nm cuplu. Chiar dacă are cu doi cilindri mai puțin, puterea e cu aproape 30 de CP mai mare față de fosta generație. Toyota Rusia a confirmat că va avea doar acest motor, însă alte regiuni vor primi și o unitat diesel de 3,3 litri care va dezvolta 305 CP și 700 Nm. Clienții vor trebui să aștepte confirmările din parte reprezentanțelor naționale sau regionale pentru a ști exact ce primesc.

Noul V6 este conectat la o cutie automată în 10 trepte care permite gigantului să atingă 100 km/h în 6,7 secunde.

În al treilea rând, garda la sol este de 230 de milimetri, tracțiunea integrală și vine standard echipată cu trei diferențiale blocabile. Unele modele vor putea fi echipate cu suspensia kinetică E-KDSS care va include și o cameră așezată inteligent sub trenul de rulare.

În al patrulea rând, în interior vom regăsi Apple CarPlay și Android Auto care pot fi văzute pe un ecran standard de 9 inchi sau unul opțional de 12,3 inchi.

Automobilul va avea autentificare prin amprentă, ionizator pentru sistemul de climatizare, portbagaj și volan electrice. Mai mult, actualizatul Toyota Safety Sense va putea fi instalat pe noul Land Cruiser.

Finalmente, e important să urmărim actualizările oferite de reprezentanțele europene ale Toyota pentru a ști exact ce vom primi. Vă ținem la curent!

Related posts

APIA: Creșterea vânzărilor de mașini electrice și plug-in hybrid reduce interesul pentru diesel în 2023

Mihai Morcovescu

BMW a publicat un teaser cu cea de-a doua generație X2: profil de coupe și grilă iluminată

Mihai Morcovescu

Noul Hummer electric, dezvăluit înainte de lansarea din 2024

Florin Amariei

Leave a Comment