4×4
Image default
Off-roader Stiri SUV

Dacia Sandriders a câștigat Raliul Marocului la chiar prima participare

Dacia a reușit o performanță remarcabilă în motorsportul mondial, după ce a câștigat Raliul Marocului la chiar prima sa participare.

Echipajul format din Nasser Al-Attiyah și Edouard Boulanger a triumfat în cunoscuta competiție de rally-raid din nordul Africii. Este pentru prima dată când constructorul auto român reușește o victorie într-o astfel de întrecere.

Dacia Sandriders a obținut trei victorii de etapă din cinci

Dacia

Sezonul 2024 al Campionatului Mondial de Rally Raid a consemnat o premieră absolută. Astfel, echipa de uzină Dacia Sandriders a luat startul pentru prima dată în istorie în Raliul Marocului. De parcă asta nu ar fi fost de ajuns, marca românească a răsturnat calculele hârtiei și a obținut o victorie, prima în competiția africană, care a fost ultima etapă a W2RC.

Echipajul învingător a fost cel format din Nasser Al-Attiyah și navigatorul Edouard Boulanger, care a încheiat cursa în 14h 26:34. În urma acestei victorii, pilotul qatarez a cucerit titlul mondial W2RC, al treilea consecutiv.

Un alt echipaj Sandriders, Sebastian Loeb/Fabian Lurquin, a încheiat pe poziția secundă în Maroc, după ce aceștia au bifat două victorii de etapă, după cea reușită de Al-Attiyah în chiar prima zi a competiției. Al treilea echipaj Dacia, format din Cristina Gutierrez și Pablo Moreno, a terminat raliul pe poziția 79 pe fondul unor probleme tehnice.

Preambul la Raliul Dakar 2025

Considerat un „mini Dakar”, Raliul Marocului s-a desfășurat în perioada 6-12 octombrie. Competiția s-a întins pe un traseu lung de 2.468 km, dintre care 1.512 km cronometrați, distribuiți pe cinci probe speciale. Celelalte două probe speciale au fost câștigate de Toyota și de Ford.

Participarea la Raliul Marocului a fost un preambul la prezența în ediția de anul viitor a echipajelor Dacia Sandriders a celui mai dificil rally-raid din lume, Raliul Dakar (3-17 ianuarie 2025). Acesta va fi prima etapă din sezonul 2025 al Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Sursa: Dacia

Related posts

BYD va prezenta la salonul de la Paris noul SUV electric Sealion 07

Mihai Morcovescu

Ford a amânat debutul SUV-ului electric Explorer pentru 2024

Mihai Morcovescu

BMW a prezentat noul X5 Li facelift, model dedicat exclusiv pieței din China

Mihai Morcovescu

Leave a Comment