4×4
Image default
Green Stiri SUV

Nissan a prezentat noua versiune Ariya Nismo pentru Europa (VIDEO)

Nissan a dezvăluit noi informații tehnice despre versiunea de performanță Ariya Nismo, care va fi comercializată pe piețele din Europa.

Cea mai puternică variantă a SUV-ului electric primește un motor de 435 CP și câteva actualizări estetice.

Noul Nissan Ariya Nismo atinge „suta” în doar 5 secunde

Nissan

Marca Nismo revine oficial în Europa odată cu lansarea versiunii sportive Ariya Nismo a SUV-ului electric japonez. Acesta este deja vândut în Japonia încă de la începutul anului curent.

Producătorul asiatic a publicat noi detalii referitoare la varianta europeană a lui Ariya Nismo. Modelul de performanță cu emisii zero va fi echipat cu două motoare electrice de 435 CP și 600 Nm. Cu aceste resurse, SUV-ul electric va avea nevoie de doar 5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. De asemenea, repriza 80-120 km/h se realizează în 2,4 secunde. Deocamdată, viteza maximă a celui mai rapid Ariya nu a fost divulgată.

Sistemul de propulsie primește energie de la o baterie cu o capacitate netă de 87 kWh. Cei de la Nissan nu au furnizat informații despre autonomia modelului și nici despre timpii de încărcare. Se știe doar că acesta este echipat cu un încărcător on-board de 22 kW, care asigură încărcări rapide și convenabile folosind curent alternativ.

Versiunea Nismo a lui Ariya suportă aceeași putere de 130 kW ca modelul standard și poate încărca bateria de la 20% la 80% în aproximativ 30 de minute.

Livrările vor demara în ianuarie 2025

Nissan

La interior se remarcă scaunele din piele de căprioară, care oferă un sprijin lateral excepțional. Cusăturile roșii de pe volan și accentele în aceeași nuanță, specifice versiunilor Nismo, adaugă o notă de sportivitate. În plus, ornamentele din lemn sporește ambianța tipică pentru o mașină japoneză.

Ariya Nismo beneficiază de o suspensie revizuită cu arcuri optimizate, iar sistemul e-4ORCE a fost îmbunătățit pentru a oferi performanțe superioare. Caroseria include acum elemente aerodinamice care reduc coeficientul de rezistență cu 40% comparativ cu versiunea standard Ariya. SUV-ul sportiv este echipat cu jante de 20 de inch și anvelope Michelin Pilot Sport EV.

În Europa, Nissan Ariya Nismo va fi disponibil în patru culori, inclusiv nuanța Stealth Grey. Aceasta va fi disponibilă într-o combinație cu acoperiș negru. Toate opțiunile de culoare au un accent roșu contrastant în jurul ornamentului inferior al caroseriei.

Vânzările la Nissan Ariya Nismo în Europa vor începe în ianuarie 2025. Singurele piețe unde nu va fi disponibilă această versiune vor fi Cipru, Malta și Irlanda de Nord.

Sursa: Nissan

Related posts

Porsche Cayenne va avea motorizare V8 twin-turbo și după 2030

Mihai Morcovescu

Dakar incepe tranzitia catre e-Dakar in 2021

Florin Amariei

Noul KIA Sportage facelift a fost surprins în teste în Germania (fotografii-spion)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment